You are here

Watertank achter het schoolgebouw van Ampil (Prasat Commune)

In de eerste helft van 2016 heeft RAKO vooral gewerkt aan duurzame drinkwatervoorzieningen. Dit was in 2016 erg belangrijk omdat het droge seizoen opnieuw hard heeft toegeslagen: aanhoudende temperaturen van 40°C of hoger leidden tot extreme droogte. Om het leed van de armste families te verzachten, organiseerde de Cambodjaanse overheid een éénmalige bedeling van 20-liter flessen met drinkwater. Dit is uiteraard ontoereikend om een volledig droogseizoen te overbruggen! RAKO biedt liever een duurzame oplossing op lange termijn.

Tijdens de bouw van de lagere school in Ampil (Prasat Commune) werden waterzuiveringsfilters (type Brita®) voorzien in de klaslokalen. Omdat het aantal leerlingen ondertussen toegenomen is tot meer dan 200 en het droge seizoen de laatste jaren voor extreme hitte en droogte zorgde, besloot RAKO om een watertank te bouwen achter het schoolgebouw. Op deze manier hebben de kinderen en de leerkrachten altijd voldoende drinkwater beschikbaar. Gezondheidsproblemen ten gevolge van uitdroging worden zo vermeden.
Het systeem werkt als volgt: water uit de vijver achter het schoolterrein wordt opgepompt en via een natuurlijk zandfiltratiesysteem gezuiverd en opgeslagen in een reservoir. Het onzuivere oppervlaktewater uit de vijver is na de zandfiltratie geschikt voor menselijke consumptie. Het water werd getest op kwaliteit en smaak. Het zuivere water zal op het schoolterrein ook gebruikt worden om de moestuintjes te bevloeien zodat de oogst gegarandeerd wordt. Met deze verse groentjes kunnen schoolmaaltijden bereid worden door enkele mama's.

Onderaan zijn kraantjes voorzien waar de kinderen hun drinkbussen bijvullen met zuiver water.

De hygiënelessen die op school gegeven worden kunnen nu ook aan deze miniwasplaats in de praktijk gebracht worden.

Ook de omwonende families maken dankbaar gebruik van onze installatie.

Fotoverslag:

Dutch

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer


Parse error: syntax error, unexpected ':' in /home4/rakobelg/public_html/sites/all/modules/file_entity/file_entity.tokens.inc on line 299