You are here

Ophoging van het schoolterrein en toegangsweg van de lagere school in Ampil

Wanneer we de school in oktober 2013 tijdens het moessonseizoen bezochten, werd het al snel duidelijk dat RAKO ook zou moeten investeren in het ophogen en verbeteren van de toegangsweg en de omgeving van het schoolgebouw. In mei-juni 2015 is de moessonproblematiek aangepakt: extra grond werd aangevoerd om het terrein op te hogen. Zo zullen de funderingen van het schoolgebouw beter beschermd zijn en moet de school bij hevige regenval niet gesloten worden.

Deze werken vergen een grote hap uit het budget van RAKO, maar zullen op termijn hun nut bewijzen:

  • de schoolomgeving kan nu verder verbeterd worden met aanplantingen: bomen en struiken kunnen schaduw creëren
  • de kinderen kunnen een project rond groentenkweek opzetten door hun eigen moestuintjes aan te leggen
  • er kunnen speeltuigen geplaatst worden voor de allerkleinsten

Niet alleen RAKO levert inspanningen voor de realisatie van deze infrastructuurwerken: ook de leerkrachten en de lokale dorpsgemeenschap dragen hun steentje bij aan het project. Zo maakten de leerkrachten achter het schoolgebouw een overdekte constructie waar ze ook een kleinschalige kleuteropvang organiseren. De toegangsweg naar de school werd met eigen middelen van de gemeenschap heraangelegd. RAKO hoeft hierin financieel niet meer tussen te komen!

Fotoverslagen:

Dutch

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer


Parse error: syntax error, unexpected ':' in /home4/rakobelg/public_html/sites/all/modules/file_entity/file_entity.tokens.inc on line 299