You are here

Een basisschool voor Prasat Commune

Ampil Village maakt samen met 13 andere dorpen deel uit van Prasat Commune. In het dorpje werd door een zeer gemotiveerde oudere dame al een aantal jaar les gegeven aan een klein aantal kinderen. Dit initiatief kwam vanuit de dorpsgemeenschap zelf. Van bij de start wordt dit onderwijsproject, net als in Kirimanun, ook ondersteund door de Cambodjaanse overheid (loonkost leerkrachten). De aanwezige infrastructuur was echter ontoereikend: een oud tempelgebouwtje werd gebruikt om les te geven. Helaas moet dit ‘schooltje’ telkens wanneer het moessonseizoen aanbreekt, gesloten worden omdat alles onder water komt te staan. Er is ook een gebrek aan degelijke lessenaars, een goed schoolbord, enz.

Zo kreeg RAKO België begin 2012 de vraag vanuit Cambodja of het mogelijk was om budget te voorzien voor de bouw van minimum twee degelijke klaslokalen, inclusief de inrichting ervan met schoolbanken en een schoolbord. In het voorjaar van 2012 werd het budget voor de 2 klaslokalen overgemaakt en in september 2012 werden de eerste lokalen opgeleverd.

In maart 2013 werd nog een derde klaslokaal en 2 toiletten gebouwd en in 2014 werden de laatste 2 klaslokalen gebouwd om de basisinfrastructuur te vervolledigen.

Al snel werd op school gestart met een opvoedingsprogramma rond basishygiëne. De kinderen krijgen les over gezonde tanden en het belang van tandenpoetsen. Ook het belang van schone nagels en propere handen wordt hen bijgebracht. Deze lessen worden gegeven door de leerkrachten van de school met de hulp van de medewerkers van RAKO Cambodja.

Fotoverslagen:

Dutch

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer


Parse error: syntax error, unexpected ':' in /home4/rakobelg/public_html/sites/all/modules/file_entity/file_entity.tokens.inc on line 299