You are here

2005 - 2012 Kirimanun

Toen de toeristen Kirimanun in 2005 bezochten stond er één klaslokaaltje dat volledig gefinancierd werd door Martin Faingnaert, hun reisleider van dienst. Er gingen een30-tal kinderen naar school. Zij droegen geen uniform, er was weinig tot geen lesmateriaal voorhanden. De families waren te arm om schoolmateriaal voor hun kinderen te kopen. In het regenseizoen liep de volledige schoolomgeving onder water.

Daarom werd in 2006 in eerste instantie gestart met de bouw van een brug zodat de kinderen het schoolterrein ook tijdens het regenseizoen met droge voeten kunnen bereiken. Vervolgens werden 4 lokalen gebouwd zodat er een geheel van 5 volwaardige klaslokalen aanwezig is. Dankzij de aanwezigheid van een refter met keuken kan RAKO Cambodja in 2007 overgaan tot het aanvragen van voedselpaketten bij Unicef. In de keuken wordt dagelijks een schoolmaaltijd bereid die bestaat uit rijst en vis uit blik. Deze maaltijd is een extra stimulans voor de ouders om hun kinderen dagelijks naar school te sturen.

Sinds 2012 gaan hier meer dan 350 kinderen naar school. RAKO volgt hierbij een gouvernementeel lesprogramma, aangevuld met lessen over basishygiëne en ook Engelse les. In 2008 werd een schoolbibliotheek gebouwd waar bijles en Engelse les gegeven kan worden. Het volledige schoolterrein werd in 2011 ook omheind.

Fotoverslagen:

Dutch

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer


Parse error: syntax error, unexpected ':' in /home4/rakobelg/public_html/sites/all/modules/file_entity/file_entity.tokens.inc on line 299